„Koło kulinarne” - celem koła jest zagospodarowanie czasu wolnego dzieci, przez rozwijanie kuchennych umiejętności i pasji. Podczas zajęć każde dziecko może odnaleźć interesujący dla siebie obszar z dziedzin kulinarnych. Zajęcia mają na celu pobudzić w dzieciach chęć wspólnego przygotowania oraz spożywania posiłków. W trakcie zajęć dzieci uczą się: kroić, ubijać, mieszać, smarować itp.
„W zdrowym ciele zdrowy duch" - to zajęcia dodatkowe, które uczą dzieci rozpoznawania smaków, właściwego zachowania się przy stole oraz posługiwania sztućcami. Przedszkolaki mogą przygotowywać różne desery, bułeczki słodkie ,sałatki, koktajle i przekąski. Program skierowany jest nie tylko dla dzieci, ale także dla nauczycieli przedszkola i rodziców. Zabawy kulinarne przyczyniają się do rozwoju intelektualnego dziecka, usprawniają motorykę małą, komunikację oraz wzmacniają relację międzygrupowe.